Yhteystiedot

Pekka J. Laine
Jyväskylä
p. 046 540 2437
pekkaj.laine@outlook.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:80564 kpl


jaakko_ja_kirkko_1.jpg

 

Petäjäveden Vanhan kirkon kirkonrotta

Tavallisesta, laumastaan erkaantuneesta punanenäisestä isorotasta tuli jotain erikoista ja ainutlaatuista sen ryömiessä päivänvaloon kirkon  lattialuukusta suoraan kaksisataa päisen ihmisjoukon keskuuteen. Tämä tapahtui v. 2007 Unescon maailmanperintökohteessa Petäjäveden Vanhassa kirkossa.

Ensi kohtaaminen hämmensi ja hiljensi hetkiseksi molemmat osapuolet, mutta yllättäen rotta saikin kuntalaisilta lämpimän vastaanoton ja toivotettiin samantien tervetulleeksi Vanhan kirkon kirkon rotaksi. Kirkkoherra ja kylän lapset nimesivät tämän Jaakoksi, kirkonrakentaja Jaakko Leppäsen mukaan.

Paikalla oli tapahtumaa todistamassa toimittajia, jotka tekivät näyttäviä juttuja Petäjävesi-lehteen, Keskisuomalaiseen, Kotimaa lehteen, Radio Keski-Suomen ja TV 2 alueelliseen uutislähetykseen sekä Plaza.fi sivustolle.

Jaakko on nyt "asustanut" 11 vuotta Petäjäveden Vanhalla kirkolla ja toimii tarvittaessa lapsiryhmien oppaana ennakkoon sovittuna aikana. Pyydä tarjous.

Jaakonpäivän perhetapahtuma

Jaakolla oma nimikkotapahtuma aina heinäkuun 25 päivänä eli Jaakon päivänä. Tapahtuma toteutuu yhteistyössä seurakunnan, kunnan ja Lemettilän tilan kanssa. 

Tapahtuman kohokohtana on kylmäkiven heitto Vanhan kirkon viereiseen järveen. Tämän jälkeen on lastenohjelmien osuus mehu- ja kahvitarjoiluineen viereisellä Lemettilän tilalla.

Tänä vuonna Jaakon vieraana on Laulava Pupujussi, Leena Pyylampi. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Jaakko Kirkonrotta juhliin ja tapahtumiin

Jaakon voi tilata myös muiden seurakuntien lasten- ja koko perheen tapahtumiin, perhekirkkoihin ja lasten syntymäpäiväjuhliin.

Jaakon esiintyminen ja opastus ovat lämminhenkisiä ja vuorovaikutteisia  keskustelutuokioita. Jaakon reppu sisältää elämän teillä tarvittavia tärkeitä eväitä symboleja, kuten leivän, vesipullon, sydänkuvion, avaimen, aapisen sekä raamatun.

Jos teillä on isompikin tapahtuma kyseessä niin monipuolisesta ohjelmatarjonnastani voitte valita kirkonrotan lisäksi toisen hahmon ohjelmineen esim. Taikuri Hölynpölyn.

Jaakko on vieraillut mm. Keuruun, Pieksämäen, Akaan Viialan ja Toijalan sekä Jyväskylän, Orimattilan ja Jämsän seurakuntien lasten- ja koko perheen tapahtumissa ja kirkoissa. 

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!


jaakko_rappusilla_5.jpg

 

 

Kuvat: Iina-Maria Laine