Yhteystiedot

Pekka J. Laine
Jyväskylä
p. 046 540 2437
pekkaj.laine@outlook.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:46553 kpl


jaakko_ja_kirkko_1.jpg

 

Petäjäveden Vanhan kirkon kirkonrotta

Tavallisesta maailmaa kiertävästä kodittomasta punanenäisestä isorotasta tuli jotain erikoista ja ainutlaatuista kesäkuussa 2007 Unescon maailmanperintökohteessa Petäjäveden Vanhassa kirkossa.

Rotan ryömiessä päivänvaloon kirkon alttarin edustalla olevasta lattialuukusta suoraan kaksi sataa päisen ihmisjoukon piirittämäksi muuttui tämän elämäntaival.

Ensi kohtaaminen hämmensi ja hiljensi hetkiseksi molemmat osapuolet, mutta yllättäen rotta saikin lämpimän vastaanoton sekä toivotettiin tervetulleeksi Vanhan kirkon rotaksi ja nimettiin samalla Jaakoksi kirkonrakentaja Jaakko Leppäsen mukaan.

Paikalla oli tapahtumaa todistamassa toimittajia jotka tekivät näyttäviä juttuja Petäjävesi-lehteen, Keskisuomalaiseen, Kotimaa lehteen, Radio Keski-Suomen ja TV 2 alueelliseen uutislähetykseen sekä Plaza.fi sivustolle.

Jaakko on nyt "asustanut" 10 vuotta Petäjäveden Vanhalla kirkolla ja hänet voi tilata lapsiryhmien oppaaksi, ennakkoon sovittuna aikana.

Jaakolla oma nimikkotapahtuman kotikirkollaan yhteistyössä Lemettilän tilan kanssa aina heinäkuun 25 päivänä eli Jaakon päivänä. 

Tapahtuman kohokohtana on kylmäkiven heitto kirkon viereiseen järveen sekä lastenohjelma mehu- ja kahvitarjoiluineen viereisessä Lemettilän tilalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tilaa Jaakko Kirkonrotta tapahtumiin

Jaakon voi tilata myös muiden seurakuntien lasten- ja koko perheen tapahtumiin, perhekirkkoihin ja lasten syntymäpäiväjuhliin. Tarvittaessa Jaakko voi myös tutustua lasten kanssa seurakuntanne kirkkoon.

Jaakon esitys on opetuksellisen, lämminhenkinen  ja vuorovaikutteinen keskustelutuokio. Reppu sisältää elämän teillä tarvittavia tärkeitä eväitä kuten leivän, vesipullon, aapisen, avaimen sekä Raamatun.

Jos teillä on isompikin tapahtuma kyseessä niin monipuolisesta ohjelmatarjonnastani voitte valita kirkonrotan lisäksi toisenkin hahmon ohjelmineen esim. Taikuri Hölynpölyn.

Jaakko on vieraillut mm. Keuruun, Pieksämäen, Akaan Viialan ja Toijalan sekä Jyväskylän, Orimattilan ja Jämsän seurakuntien lasten- ja koko perheen tapahtumissa ja kirkoissa. 

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!


jaakko_rappusilla_5.jpg

 

 

Kuvat: Iina-Maria Laine